UMMÖZ
EPGİK
UMMÖZ 2011

Ulusal Makina Mühendisliği Öğrenci Zirvesi, EPGİK olarak 5 seneden beri düzenlediğimiz Kariyer Günleri etkinliğinin esaslarına dayalı olup şirketlerle öğrencileri bir araya getirmeyi hedefleyen bir etkinliktir.

EPGİK nedir?

2002 yılında kurulmuş olan Endüstriyel Proje Geliştirme ve İşbirliği Kulübü, vizyonunu ve misyonunu öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunacak şekilde belirlemiştir.  Aylık olarak çıkartılan Ortabahçe Dergisi, Haydi İTÜ Tiyatroya, İTÜ Yılın En İyilerini Seçiyor, Teknik EPGİK, EPGİK Akademi ve Ulusal Makina Mühendisliği Öğrenci Zirvesi kulübün bir arada yürüttüğü projelerdir.

 

Ulusal Makina Mühendisliği Öğrenci Zirvesi

2-3-4 Mart 2011 tarihinde İTÜ Makina Fakültesi'nde gerçekleşecek olan etkinliğin amacı öğrenci-firma arasında bir köprü oluşturmaktır. Bunun yanında yapılan panel-seminer-çalıştaylar ile öğrencilerin kişisel gelişimleri amaçlanmaktadır. Etkinliğe tüm Türkiye'deki Makina Mühendisliği öğrencileri davetlidir. Etkinlikte firmalar 2-3 Mart tarihlerinde Makina Fakültesi koridorlarında stant açıp öğrenci ile bilgi alışverişi yapıp iş/staj başvurusu toplayacaklardır.

Ortabahçe Dergisi

Bu ay 28. sayısı çıkacak olan Ortabahçe Dergisi, İTÜ'nün en uzun soluklu aylık kültürel-teknik dergisidir. Yayın hayatına başladığından beri her geçen sayı gelişimini sürdürmektedir. Aylık olarak 3000 adet çıkartılan dergi ücretsiz olarak tüm İTÜ yerleşkelerinde dağıtılmakta bunun yanında çevre üniversitelere, kitabevlerine ve çeşitli kafelere dağıtılmaktadır.  Derginin yazıları ve tasarımları tamamıyla EPGİK üyeleri tarafından yapılmaktadır. 

Teknik EPGİK

Öğrencilerin okulda öğrendiği teorik bilgiyi pratiğe geçirme olanağı vermektedir. Tüm projelerin tasarım ve imal süreci öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Model uçak, go-kart arabası, 3 eksenli CNC tezgah, çeşitli robotik çalışmaları, audio-kinetik heykel geçen senelerde yaptığımız projelerden bir kaçıdır. Teknik EPGİK'in amacı bu sene biraz daha da genişletilerek sanayi ile iş birliği içerisinde sanayide kullanabilecek projeler yapmaktır.

Haydi İTÜ Tiyatroya

Yoğun ders programı arasında öğrencilerin kültürel olarak gelişimini amaçlayan bir etkinliktir. Bu etkinlik dahilinde üç haftada bir indirimli olarak tiyatro oyununa gidilir.Şimdiye kadar 700 den fazla üniversite öğrencisini tiyatro ile buluşturan etkinlik giderek daha fazla öğrenciye ulaşmaktadır.

Ödül Töreni

İTÜ En İyileri Seçiyor sloganı altında yürütülen etkinlik her sene yapıt vermiş sanatçı, yazar, gazete, tv programı dahil olmak üzere 24 dalda ödül verilmektedir.

EPGİK Akademi

Öğrencilerin okulda öğrenmeye fırsat bulamadıkları konu/programları uygulamalı olarak öğrenciye öğretmeyi amacı gütmektedir. BU bağlamda şimdiye kadar ücretsiz yada düşük ücretli photoshop, pnömatik, robotik, temel devre tasarımı, solidworks gibi birçok eğitim verilmiştir.

 

EPGİK nedir?
Kurulduğu 2002 yılından bugüne hızla büyümüş, kurumsal yapısını tamamlamış ve İTÜ'nün en önemli kulüplerinden biri olmuştur. Temel amacı mühendislik öğrencilerinin teknik ve sosyal anlamda gelişmesini sağlamak olan kulübümüz beş büyük projeyi aynı anda yürütmektedir.

 

             

            

                        İTÜ